Voordelen en spelregels

Haal de ZZON in huis via andermans dak

Heeft u een huurhuis of geen geschikt dak? Of vindt u zonnepanelen op uw dak simpelweg niet mooi? ZZON Coöperatie Gouden Leeuw biedt de oplossing om op afstand toch van zonnestroom te kunnen profiteren. De zonnestroom wordt vanaf het dak van de Albert Heijn Venray bij u thuis geleverd, en dat ziet u op uw eigen energierekening terug.

Uw energie duurzaam opgewekt

De verhalen zijn bij velen wel bekend: fossiele brandstoffen raken op, we kampen met toenemende klimaatproblemen en we zijn te afhankelijk van energie uit het buitenland. Zonne-energie is duurzaam en wordt lokaal opgewekt. Daarnaast is er de mogelijkheid om door Huismerk Energie uw overige energie óók duurzaam te laten leveren, zodat u verzekerd bent van lokale groene stroom en CO2 gecompenseerd gas uit Nederland.


Een lage investering met een gunstig rendement over 15 jaar

Door de lage rentestand is uw voordeel bij sparen en beleggen niet meer zo groot. Gelukkig schijnt de zon elke dag en hebben wij goede afspraken gemaakt met de partijen waar we mee samenwerken. We bieden u daarom een verwacht rendement van 3% gedurende 15 jaar bij een investering in 10 paneedelen. Stapt u tevens over naar Huismerk Energie, dan stijgt dit rendement naar 7% gedurende 15 jaar bij een investering in 10 paneeldelen.  U investeert al voor €100,- per paneeldeel.

Zekerheid van Albert Heijn Venray, de coƶperatie en de overheid

Albert Heijn Venray gelooft in zonne-energie en in dit initiatief en stelt daarom haar dak ter beschikking waarop de panelen zullen worden geplaatst. Verhuisplannen in de toekomst, buiten de deelnemende postcodegebieden? Uw paneeldelen worden dan gewoon teruggekocht door ZZON Coöperatie Gouden Leeuw. De overheid steunt ons met de Verlaagd Tarief Regeling – een belastingkorting van 10 cent per kWh op uw eigen opgewekte energie. Dit wordt doorberekend in uw rendement, waardoor uw rendement nog aantrekkelijker wordt. De overheid garandeert deze belastingkorting voor de duur van 15 jaar.


Bent u al enthousiast? Klik dan hier om u aan te melden! Leest u nog wel even de spelregels hieronder?

Spelregels

  • U kunt deelnemen als u woont in één van de volgende postcodes: 5801, 5802, 5803, 5804, 5807 en 5809.
  • U kunt investeren in maximaal 20 panelen.
  • ZZON Coöperatie Gouden Leeuw werkt samen met Huismerk Energie. U heeft de keuze om naar Huismerk Energie over te stappen. Als u besluit over te stappen, gaat u stroom én gas afnemen bij deze energieleverancier. U ontvangt dan jaarlijks €40,- bovenop het rendement dat u opbouwt bij de coöperatie. Het gecombineerde rendement is naar verwachting 7% bij een investering in 10 paneeldelen
  • U kunt er ook voor kiezen om te investeren in ZZON paneeldelen zonder over te stappen naar Huismerk Energie. In dat geval ontvangt u niet de bijdrage van €40,- per jaar en zal uw rendement lager zijn, naar verwachting 3% bij een investering in 10 paneeldelen. Daarnaast dient u zelf het energiebelastingvoordeel te innen bij uw eigen energieleverancier. Niet alle leveranciers werken hieraan mee.
  • Let op: als u overstapt, profiteert u pas van de (financiële) voordelen van het initiatief zodra u bent overgestapt op Huismerk Energie. Dat heeft te maken met de voordeelregeling van de overheid, die pas in werking treedt zodra u de zonne-stroom afneemt. Indien dat pas later plaatsvindt, bijvoorbeeld vanwege een lopend contract bij uw oude energieleverancier, dan houden wij die datum aan voor de verrekening.
  • Als u zich inschrijft, dan wordt u lid van ZZON Coöperatie Gouden Leeuw. Ook geeft u dan toestemming voor automatische incasso.
  • GO: het project vindt definitief doorgang als er vóór 1 augustus minimaal 80% van de paneeldelen zijn verkocht aan leden. Het investeringsbedrag wordt pas van uw bankrekening afgeschreven als het project doorgang vindt.
  • NO GO: als het project geen doorgang vindt, wordt de installatie overgenomen door Ahold/Albert Heijn. Voor leden die zijn overstapt naar Huismerk Energie, wordt het ZZON contract omgezet naar een vergelijkbaar 3 Jaar Zeker contract met dezelfde tarieven.
  • Voor meer informatie, bekijk het informatiememorandum.