Samen ZZON

‘Geen eigen dak, niet genoeg zon of geen zin in een enorme investering maar tóch geïnteresseerd in zonnepanelen?

Zet ze op andermans dak!’ Groene energie wint aan populariteit en steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in zonnepanelen. Maar nog voor lang niet iedereen is zonne-energie toegankelijk. Zzon wil zonne-energie voor iederéén beschikbaar maken!

Wat is een Zonne- coöperatie?
Wat is de Verlaagd Tarief Regeling?
Wat is een Postcoderoos?

Meer weten over de voordelen?
Phone

Geen panelen op uw eigen dak.

Door samenwerking tussen overheid, bedrijven en burgers op lokale schaal kan iedereen, ook zonder (geschikt) dak, vandaag al profiteren van (Z)zon.

Phone

Zonne-energie bij u uit de buurt

Zzon wil zonne-energie voor iederéén in de buurt beschikbaar maken!

Phone

Wat levert het op?!

Minder investeren, goed rendement

Phone

Zelf mede-eigenaar

Eigenaar van uw eigen zonne-coöperatie.

Phone

Zzon komt op!

We zijn gestart met de ontwikkeling van projecten. Woont u in een van deze plaatsen?

Phone

De toekomst!

Goed voor het milieu en uw kinderen

Phone

Kwaliteit!

A-merk techniek, geen zorgen over onderhoud

Phone

Case Study

Read how our technology helps Sandra Morgan to run her new fashion label.

Over ZZON

Geen of geen geschikt dak maar toch geïnteresseerd in zonnepanelen? Zet ze op andermans dak!

Groene energie en zonnepanelen winnen aan populariteit, maar zonne-energie is nog lang niet voor iedereen toegankelijk. ZZON wil lokale zonne-energie voor iederéén beschikbaar maken en dat kan door samen te werken. Bedrijven en instellingen met een dakoppervlak van meer dan 1000 m2 kunnen het dak beschikbaar stellen om zonnepanelen op te plaatsen. Universiteiten, supermarkten en grote appartementencomplexen bijvoorbeeld hebben die ruimte.

Met ZZON kunnen buurtbewoners meedelen in de kosten en baten door te investeren in een aantal zonnepanelen en zo profiteren van zonne-energie van andermans dak. De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Duurzaam energie opwekken ondanks dat u geen of geen geschikt dak heeft
  • Geen “gedoe” op eigen dak
  • Lage investering met een gunstig rendement
  • ZZON ontzorgt volledig als het bijvoorbeeld gaat om onderhoud
  • Zekerheid door regelingen van de overheid, de dakeigenaar en de coöperatie

Ontzorgen is de grootste taak van ZZON: wij richten een lokale coöperatie op, zorgen voor de installatie en het beheer van de zonnepanelen en ondersteunen de buurtbewoners en de lokale ondernemer of instelling die het dak ter beschikking stelt.


Voordelen ZZON voor buurtbewoners

Wij bieden meer rendement dan wanneer u kiest voor groene stroom van grote energieleveranciers. Wanneer  u geen eigen dak, niet genoeg zon, of niet genoeg te besteden heeft voor eigen zonnepanelen, kunt u toch profiteren van groene stroom en een duurzame eigen energievoorziening.
U heeft er als lid van de coöperatie geen omkijken meer naar: Zzon is de beheerder van de panelen, zorgt voor al het onderhoud en zorgt voor een gunstig rendement op uw investering.

De overheid is ook vóór zonne-energie, en heeft daarom de Regeling Verlaagd Tarief (pagina met toelichting) ingesteld, zodat de belastingdienst mee betaald aan uw zonnepanelen. Zzon geeft u advies hierover en informeert ook over de nieuwe situatie wanneer deze regeling afloopt (na 15 jaar).

Voordelen ZZON voor dakeigenaren

Bedrijven en instellingen.

Met ZZON wordt uw bedrijf of instelling de goede buur van de buurtbewoners: maatschappelijk verantwoord ondernemen, lokaal, duurzaam, zichtbaar en sociaal. Dit leidt tot meer binding van uw klanten met uw bedrijf of instelling. Wij garanderen ontzorging in de vorm van advies over de financieringsaanpak, het werven (samen met u) van leden voor de coöperatie, en het beheer van de zonnepanelen in onderhoud en administratie. En uiteraard profiteert ook u van de eigen zonne-energie met de rendementsgarantie van ZZON.

Zegels voor Zon
Heeft u als bedrijf, instelling of winkelcentra veel daken en veel lokale klanten? ZZON zet met u een incentive programma op voor uw klanten. Door te sparen voor zonnepanelen hoeven uw klanten minder zelf te investeren. Klanten worden lid van de zonne-coöperatie, mede door u mogelijk gemaakt. U versterkt de lange termijn binding met uw klanten en levert hen direct voordeel. En uw werkt mee aan een beter milieu. Dat wil u toch ook?